Čo všetko vám uľahčí prácu v kuchyni?

Hlboká poklona patrí najmä ženám, ktorým vo väčšine prípadov pripadá neľahká úloha menom varenia. Aj keď to určite často od svojich drahých polovičiek nepočuli, my moc dobre vieme, o akú náročnú a zároveň záslužnú prácu sa jedná. Veď v podstate chránite svoje rodiny. Pýtate sa pred čím? No predsa pred nezdravými polotovary a ďalšími škodlivými produktmi, akých sa nám dostáva hlavne vo fast foodoch.

Samozrejme si tiež uvedomujeme, koľko času také varenia a vlastne všetko okolo neho dokáže zobrať. Hľadanie receptov a učenie sa novým veciam totiž naozaj nie je ľahké. A presne preto sme sa vám rozhodli prácu v kuchyni čo možno najviac uľahčiť a spísať pár zaručených typov a triku, vďaka ktorým ušetríte drahocenný čas, urobíte vaše kulinárske výtvory chutnejšími a zároveň pre vás bude celý proces varenia o veľa ľahší.

Triky do vašej kuchyne

  • Nedarí sa vám často odstrániť škrupinu z varených vajec? V tom prípade do vody vždy pridávajte plátok citróna alebo pol lyžičky sódy. Uvidíte, ako jednoduché to potom bude.
  • Tvrdé cesto dokáže nenávratne pokaziť prípravu knedlí. Preto skúste počas varenia knedle poliať pohárom studenej vody, ktorá by mala tvrdnutie zabrániť.
  • Určite sa vám už niekedy stalo, že ste sa pustili do varenia, ale až počas neho vám došlo, že nemáte vajíčka. Čo teraz? Nezúfajte. Vajíčko sa dá adekvátne nahradiť polovicou zrelého banánu.
  • Potrebujete do receptu použiť pár hlavičiek cesnaku, ale jeho lúpanie vám vždy zaberie príliš veľa času? Vložte ho na 15 sekúnd do mikrovlnky a šupka potom doslova odpadne sama.
  • Viete, ako rozoznáte sladkú papriku od horké? Podľa počtu komôr. Pokiaľ má komory tri, paprika bude sladká a je vhodná na konzumáciu. Ak obsahuje komory štyri, hodí sa skôr pre prípravu rôznych pokrmov.
  • Dentálna niť nemusí byť nutne len prostriedkom k bělostnějšímu úsmevu. Pomocou nej môžete ľahko nakrájať všetky druhy pečiva, torta nevynímajúc. Dokonca ju môžete používať pri oddeľovaní surového cesta.
  • Milujete hranolky, ale nechcete stále konzumovať len tie doslova vykúpané v olejovom kúpeli? Urobte si ich v rúre! Olúpte zemiaky a nakrájajte je v tvare hranoliek. Na plechu rozotrite slabú vrstvu oleja a zemiaky na neho vložte. Pridajte soľ, korenie a nechajte 40 minút v rúre pri 220 ° C. Na výsledku si pochutí celá rodina.
  • Nechcete už nikdy slziť pri krájaní cibule? Umiestnite ju najskôr na 15 minút do mrazničky.