Pravidelne si doprajte mandle a buďte krásna a fit

Mandle sú súčasťou nielen radu kozmetických prípravkov, mali by byť aj pravidelnou súčasťou zdravého jedálnička. Sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Ich pravidelná konzumácia zaistí krásnu a žiarivú pleť, husté a vyživené vlasy a pevné nervy – teda všetko, čo dnešná vyťažená žena potrebuje.

Hrsť mandlí denne versus elixír mladosti

Mať tak elixír mladosti a krásy, určite by sa na neho stáli fronty. Našťastie mandle dnes zoženieme úplne bez problémov, sic o niečo drahšie ako vlani. Ani vyššia cena mandlí by vás však od ich kúpy nemala odradiť. Za necelých 40 Sk stogramového vrecka si zaplatíte celú škálu zdraviu prospešných látok. Mandle sa odporúčajú jesť nelúpanej – áno aj pre niekoho toľko otravná šupka obsahuje veľa vitamínov. V mandliach nájdete vysokú dávku vápnika (dokonca viac ako v mlieku), železa, horčíka a zinku. Ďalej na posilnenie nervov dôležité vitamíny B1 a B6, vitamín A aj E. Asi nemusíme pripomínať, že sú mandle bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a obsahujú bielkoviny. Pre to sú často využívané vegánov aj vegetariánov, ktorí trpia na ich nedostatok kvôli absencii mäsa v jedálničku.

S mandľami proti chuti na sladké i proti stresu

Chuť na sladké a stres – niekedy veľmi často sa kombinujúci stavy. Keď ste v strese, zais to sladkým a potom ste v strese ešte viac, pretože ste porušili diétu. Pre ženy veľmi známe témy, no nie? Pritom oba problémy môžu ľahko vyriešiť madle. Svojou sladkou chuťou nahradí aj kocku čokolády, teda sa môžu stať pravidelným spoločníkom žien pri diétach. Ich maškrtenie je povolené, a preto žiadna diéta už nikdy nemusí vyzerať tak prísne. S hrstí mandlí každý deň môžete bojovať aj proti stresu a únave. Najmä v mandliach obsiahnutý horčík a vitamíny B1 a B6 priaznivo ovplyvňujú nervovú sústavu, zbavujú tela napätie a vyčerpanie.

Chcete byť krásna a fit? Svoju procedúru pre krásnu pleť, vlasy aj pre dobrú pohodu zoženiete v každej samoobsluhe. A ešte tip na záver – už ste si niekedy skúsila mandle namočiť? Stačí vo vode nechať cez noc, následne sú oveľa mäkšie a chutnejšie, bez straty svojich živiny.